Academie

De HNN leidraden

direct aan de slag met:

Het Nieuwe Normaal (HNN)

Een eenduidige taal op het gebied van circulair bouwen

HNN bestaat uit 9 indicatoren, verdeeld over 3 thema’s. Op ieder van die indicatoren is een circulaire prestatie mogelijk. Indicatoren zijn niet met elkaar te combineren of te verrekenen; iedere indicator kent een eigen prestatie vanuit een eigen meet- en bepalingsmethode.

Omdat de duurzaamheidsopgave in de bouw breder is dan circulair bouwen, is ook de context van belang. Met 6 indicatoren, verdeeld over 3 thema’s, wordt duidelijk in welke context circulaire prestaties mogelijk zijn. Inzet op circulair bouwen kan dus hand in hand gaan met hoge prestaties op andere duurzaamheidsthema’s. De Versnellers maken inzichtelijk op welke manier sociale factoren bijdragen aan het realiseren van de ambities op circulair bouwen.

Ambitiebepaling

Het raamwerk van HNN is bij de start van een project ideaal voor het bepalen van je ambitie op circulair bouwen. Bepaal daarvoor welke indicatoren voor jouw project relevant zijn en kies, samen met je projectteam, indicatoren waar je partijen op wil uitdagen. 

Evaluaties

Het raamwerk van HNN is bij afronding van een project goed geschikt om je project te evalueren op de mate van circulaire bouwen. In een evaluatie ga je in gesprek over je circulaire prestaties, de maatregelen die daaraan hebben bijgedragen en de geleerde lessen om mee te nemen naar volgende projecten.

Je project laten evalueren? Vul hier het aanvraagformulier in.

Samen versnellen naar een circulaire toekomst

Bekijk de introductievideo voor alles wat je moet weten over HNN